Wij werken momenteel aan een nieuwe website.

Vrijwilligersmarkt 6 oktober, kom jij ook?

Bodegraven-Reeuwijk: op 6 oktober tussen 14:00 en 16:00 uur organiseert stichting SAM de vrijwilligersmarkt in het Evertshuis. De vrijwilligersmarkt heeft als doel meer bekendheid te geven aan het vrijwilligerswerk in de gemeente en vraag & aanbod van vrijwilligerswerk aan elkaar te koppelen. 

Overal in de gemeente zijn vrijwilligers actief. Van de kinderboerderij tot sportverenigingen, van de peuterspeelzaal tot de buurtmoestuin en van de scouting tot de brandweer. Zonder vrijwilligers zouden onze dorpen er heel anders uit zien, maar vrijwilligerswerk is ook vooral leuk! Dat is wat de vrijwilligersmarkt uit wil stralen. Verschillende enthousiaste organisaties laten zich van hun beste kant zien in het Evertshuis. De organisaties laten zien wat zij doen, waarom dat belangrijk is en waarom het leuk is om als vrijwilliger bij hen aan de slag te gaan.

Vrijwilligerswerk levert je heel veel op!
Door alle organisaties is er een divers beeld te verkrijgen voor diegene die meer willen weten over vrijwilligerswerk en die vrijwilligerswerk willen gaan doen. Kom naar de vrijwilligersmarkt om te horen, zien en proeven wat vrijwilligerswerk je ook kan bieden. Vrijwilligerswerk wordt gewaardeerd, je gaat naar huis met een voldaan gevoel. Je leert nieuwe mensen kennen en komt onder de mensen. Vrijwilligerswerk draagt bij aan je ontwikkeling en wordt ondersteund door scholing, trainingen en workshops. Vrijwilligerswerk levert je geen geld op, maar maakt je wel rijk!

Tijdens de vrijwilligersmarkt kunt u deelnemen aan de workshop: “Welk vrijwilligerswerk past bij mij?!”. U gaat in op de vragen; wat voor vrijwilligerswerk vind ik leuk, waar ben ik goed in en welke organisatie past bij mij? Én, vrijwilliger zijn… wat betekent dat eigenlijk?
De workshop wordt 2 keer gegeven dus kansen genoeg voor een plekje bij een van de workshops.

SAM Vrijwilligerscentrale
De Vrijwilligersmarkt wordt georganiseerd door de SAM vrijwilligerscentrale. De vrijwilligerscentrale is hét verzamelpunt voor vrijwilligerswerk. Voor zowel organisaties als vrijwilligers heeft SAM van alles te bieden. De vrijwilligerscentrale heeft overzicht over de mogelijkheden tot vrijwilligerswerk in de gemeente, maar biedt ook scholing en workshops aan voor vrijwilligers(-organisaties).