Wij werken momenteel aan een nieuwe website.

Wat doe ik met mijn “Niet Pluisgevoel” bij mijn vrijwilligerswerk?

Speciaal voor vrijwilligers organiseert de SAM Academie in samenwerking met de GGD een voorlichtingsavond: ‘Wat doe ik met mijn “Niet Pluisgevoel” bij mijn vrijwilligerswerk?’. Deze avond vindt plaats op 7 februari van 19:30 tot 21:00 in het Huis van Alles Reeuwijk (Van Staverenstraat 39A).

Eenzaamheid, depressies, dementie, onverantwoord alcoholgebruik en ontspoorde zorg door overbelaste mantelzorgers. Het zijn allemaal psychosociale problemen waar ouderen niet graag voor uitkomen. Laat staan dat ze er hulp voor vragen. Passende zorg of ondersteuning blijft dan ook vaak uit. Daarom is het belangrijk dat andere problemen herkennen en aan de bel trekken.

Als vrijwilliger kunt u geconfronteerd worden met het ‘niet pluisgevoel’. Er komen dan vragen bij u op als: is mijn Niet Pluisgevoel terecht? Met wie kan ik mijn Niet Pluisgevoel bespreken? Waar kan ik dit melden? En hoe zit dit met de privacy?

Om u hierbij te helpen organiseren wij deze voorlichtingsavond. Doel van de avond is dat u beter kunt signaleren of er bij de oudere(n) waar u mee in aanraking komt een probleem is en dat u weet waar u terecht kunt met uw ‘Niet Pluisgevoel’.

Wilt u zich graag aanmelden voor deze voorlichtingsavond? Deelname is gratis. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar vrijwilligerscentrale@samvrijwilligers.nl met de naam van uw organisatie, voor- &achternaam, e-mailadres en telefoonnummer.