Wij werken momenteel aan een nieuwe website.

bezoekvrijwilliger voor vrouw met humor.

Ik hou van wandelen, fietsen of ergens genieten van een koffie. Ben jij de vrijwilliger die er samen met mij op uit wil gaan?

Wie zijn wij

Iedereen is bijzonder. Die gedachte bepaalt het denken en doen bij Ipse de Bruggen. We bieden zorg aan mensen met een verstandelijke of meervoudige handicap. Zij zijn net als mensen zonder handicap stuk voor stuk bijzonder. Jong of oud, met een eigen persoonlijkheid, achtergrond en levensovertuiging.

Wij ondersteunen hen bij het leven van hun eigen leven en het ‘meedoen’ in onze samenleving. In wonen, werken, leren en recreëren, in de hele provincie Zuid-Holland. Dat doen wij vanuit onze deskundigheid, maar zeker ook vanuit betrokkenheid en passie. Zo voelen onze cliënten zich bij ons op hun plek. En kunnen zij zich ontplooien.
Iedereen is bijzonder. Zo kijken we naar onze cliënten. Naar onszelf en naar iedereen die betrokken is bij Ipse de Bruggen. Deze opvatting vind je in alles terug. In onze werkwijze én in onze medewerkers.

Op Oude Rijnlaan 10-12 wonen cliënten met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Binnen deze woning leren we de cliënten op een goede manier actief te zijn en succes te ervaren. Wat de cliënten zelf kunnen leren zij zelfstandig uit tevoeren. Ook leren zij hier om te gaan met hun emoties. Zij volgen hierbij een eigen dagprogramma.

Jouw baan als vrijwilliger

Ik (volwassen vrouw) zoek een vrijwilliger die met enige regelmaat een uitje buiten het terrein wilt ondernemen met mij. Gezellig rondstruinen over de markt, een bakkie koffie doen, wandelen in het bos, fietsen of bijvoorbeeld naar een pretpark. Ondanks het gebruik van mijn rollator kan ik aan de arm prima een stuk wandelen! Mijn voorkeur gaat uit voor bezoek in het weekend maar doordeweeks of in de avond is ook goed! Ik kan met je mee in de auto.

Jouw profiel

Je bent enthousiast, hebt humor en houdt van een gezellig uitje. Je bent creatief in het bedenken en ondernemen (samen met de cliënt) van een uitje buiten het terrein van Ipse de Bruggen.

Wat wij bieden

Het aantal uren is in overleg; uiteraard houden wij rekening met je agenda en mogelijkheden.

Wij zorgen goed voor onze vrijwilligers:

  • Je wordt enthousiast ingewerkt.
  • Je kunt je reiskosten declareren (in overleg onkosten).
  • Er is jaarlijks een cursusaanbod over uiteen lopende thema’s.
  • Wij zetten onze vrijwilligers regelmatig in het zonnetje.
  • En hele dankbare gezichten omdat door jouw hulp meer mogelijk is.

Informatie

Je werkt bij Ipse de Bruggen vaak met kwetsbare cliënten en daarom zijn wij zeer zorgvuldig in ons selectiebeleid. De aanvraag Verklaring omtrent het gedrag (VOG), het navragen van referenties, een integriteitscontrole via het Waarschuwingsregister Zorg & Welzijn en het opvragen van informatie bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd maken om die reden onderdeel uit van de selectieprocedure.

En Ipse de Bruggen heeft voor iedere vrijwilliger een aansprakelijkheidsverzekering en een ongevallenverzekering afgesloten.

Voor meer informatie neem contact op met Marlies de Bree: tel. 088-9672812 of Caroline Groeneveld tel: 06-10130559 caroline.groeneveld@ipsedebruggen.nl

Locatie

Spoorlaan 19, Zwammerdam

(IPH01928)