Wij werken momenteel aan een nieuwe website.

Tips en wetenswaardigheden voor organisaties

 Vrijwilligers zijn kostbare mensen

In Nederland zijn veel mensen op de een of andere manier betrokken bij het vrijwilligerswerk.  Mensen die hun tijd en soms ook hun geld geven voor het goede doel.  Het is belangrijk dat u als organisatie zorgvuldig met deze mensen omgaat en ze ziet als kostbare, waardevolle talenten!

Het is in ieder geval belangrijk dat u een verzekering afsluit voor de vrijwilligers (en leden) die bij uw organisatie werkzaam zijn. Wilt u hierover meer informatie, neemt u dan contact met ons op.

Verder is het erg belangrijk dat u duidelijke afspraken maakt met de vrijwilligers die bij uw organisatie komen helpen.  Op de website van Movisie is veel nuttige informatie te vinden wat u kunt gebruiken voor het inzetten van vrijwilligers

Handboek vrijwilligersmanagement:

http://www.movisie.nl/onderwerpen/Handboek_vrijwilligersmanagement/Map_borgingvrijwilligersbeleid.pdf

 

ANBI

Bent u van plan een Stichting op te richten om op die manier “uw doel” vorm te geven en te besturen?  Raadpleeg dan eens de site  www.anbi.nl.  Indien u in aanmerking komt voor een zogenaamde ANBI kunnen mensen die giften aan uw stichting doneren, deze opvoeren als aftrekpost voor de inkomstenbelasting.