Wij werken momenteel aan een nieuwe website.

Vrijwilligerstest

Hoe kies ik vrijwilligerswerk?

Als je bedacht hebt dat je vrijwilligerswerk wilt doen kun je je vooraf een aantal vragen stellen:
– In wat voor soort organisatie wil ik graag werken?
– Wat voor soort werk vind ik leuk?
– Met wat voor soort mensen wil ik werken?
– Hoeveel uur wil ik besteden aan vrijwilligerswerk?
– Op welke dagen: overdag/avond?
– Zoek je vrijwilligerswerk voor langere tijd of wil je voor een korte periode vrijwilligerswerk doen?
Vind je het moeilijk om zelf deze vragen te beantwoorden doe dan één van onderstaande testen of maak een afspraak met de vrijwilligerscoordinator van Erkend Talent.

Hierbij verschillende keuzetests die je kunnen helpen bij het vinden van voor jou geschikt vrijwilligerswerk. De testen zijn afkomstig van de website www.vrijwilligerswerk.nl

Persoonlijkheidstest (Vrijwilligerswerk in beeld)
Welk type vrijwilliger ben je? Door deze test weet je binnen twee minuten het antwoord op de vraag welk soort vrijwilligerswerk bij jou past.
De Persoonlijkheidstest.

Ik ben geweldig test (speciaal voor jongeren)
De Ik-ben-geweldig test bestaat uit 24 vragen. Het doel van de test is om aan te geven waar jij geweldig in zou kunnen zijn. In de vacaturebank kun je vervolgens per rubriek op zoek gaan naar jouw ideale Ik-ben-geweldig-klus.
De Ik ben geweldig test.

Vrijwilligerstest voor de zorg
Wil je als vrijwilliger aan de slag in de zorg, maar weet je niet precies wat je zou willen doen? Denk je dat de zorg niets voor jou is, maar wil je misschien toch verrast worden? De test bestaat uit drie delen, van elk 48 vragen.
Zorg beter met vrijwilligers test

De Focustest                                                                                                                                                                                                                                          is Deze test is ontwikkelt door het NIZW (Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn). Met deze test, die lijkt op een beknopte beroepskeuzetest, krijgt u snel inzicht in de eigen (on)mogelijkheden, kwaliteiten en voorkeuren. U kunt hem downloaden via de volgende link: Focustest